Geen toekomst voor secretaresse? Laat je niets wijs maken!

Mei 2006. Ze werkt als intercedent bij een uitzendbureau. Maar dit is niet haar droom. Keer op keer triggert het secretaresse vak haar. Als er een vacature voorbij komt of wanneer iemand een secretariële baan zoekt. Het wordt tijd om in actie te komen en haar droom na te jagen! Ze gaat weer studeren. In de avonduren volgt ze een opleiding tot Management Assistant bij Schoevers. November 2007: haar eerste sollicitatie naar een secretariële functie, bij een internationaal bedrijf. Ze wordt aangenomen.

Mijn droom… voor jou

2018. Elf jaar later. Ik heb een enorme ‘bak’ ervaring opgedaan. Bij multinationals gewerkt als directiesecretaresse, uit 800 secretaresse gekozen tot PA van Edwin Evers in Beijing, als zelfstandig interim directiesecretaresse gewerkt en nu als virtual assistant. Al jaren gaan er ‘geruchten’ dat mijn vak verdwijnt. Maar ik ben eigenwijs; ik creëer mijn eigen toekomst in mijn droombaan. En dat gun ik jou ook! Ik heb een droom en deze ga ik realiseren.

Ik ga ambitieuze secretaresses, met passie voor hun vak, helpen een uitdagende, toekomstbestendige droombaan te creeren.

Ik weet dat er een toekomst is voor secretaresses

Ik geloof dat er een toekomst is voor secretaresses. De afgelopen jaren mocht ik de mooiste uitdagingen aan gaan binnen ons vak. Ik heb zoveel directeuren, managers en ondernemers mogen helpen. Ik vind het zo tof dat ik keer op keer mijn eigen uitdaging in dit vak kan zoeken, dit mijzelf eigen kan maken en weer door kan groeien. En dit gun ik jou ook. Ik gun iedere secretaresse een prachtige toekomst in zijn of haar vak.

Nu heb je misschien wel eens gehoord dat ‘men’ zegt dat het secretaresse vak zal verdwijnen. In de afgelopen drie jaar is het aantal secretaresses met ruim 10.000 gedaald. Het UWV schrijft zelfs dat we ons om moeten laten scholen tot tandartsassistenten, intercedenten, callcenter- en servicedeskmedewerkers. En deze ‘bangmakerij’ irriteert mij.

Wij hebben een fantastisch vak en don’t worry; dat blijft echt wel bestaan. Natuurlijk, de ouderwetse secretariële en administratieve banen zullen verdwijnen. Maar er ligt juist een prachtige toekomst op ons te wachten!! Zoals ik al schreef; ik zoek al jaren keer op keer mijn eigen uitdaging, vind deze (want ons vak is zo divers), maak deze eigen en groei weer verder.

Ik wil je meenemen in deze toekomst, in deze kansen. Met mijn ruime ervaring en kennis van de markt help ik jou een uitdagende, toekomstbestendige droombaan creëren. Nu denk je misschien dat je dan ook moet gaan ondernemen, ook VA moet worden. Maar dat is helemaal niet nodig. Niet iedereen heeft ambities om als ondernemer te starten!

Future for Assistants

Ik werk momenteel hard aan het opzetten van een website voor jou als assistant. Hier kom je alles te weten over de toekomst van ons vak. Alle nieuwe online tools die je werk zoveel makkelijker maken, alle nieuwe werkzaamheden die je baan nog veel toffer maken. Hoe jij je ideale baan / werkgever kunt gaan vinden. Wat je hier zelf aan kunt doen. Samen ontdekken we de toekomst. The place to be: deze plek bied je een fantastisch netwerk.

Graag neem ik je ook al kort mee in mijn vervolg dromen. Want het blijft niet bij de tools en werkzaamheden. Zodra jij een beeld hebt kunnen vormen van de toekomst en hebt kunnen ontdekken wat bij jou past, gaan we verder naar de opleiders. Welke opleider laat jouw verder groeien naar je droombaan?! Zodat jij helemaal klaar bent voor je droombaan.

En dan wordt het tijd voor die droombaan! Ik wil met jou op deze website een waardevol netwerk opbouwen, waar we op zoek kunnen gaan naar jouw droombaan. Vertrek jij bij jouw werkgever? Misschien is jouw baan wel de droombaan van een andere assistant in ons netwerk. Of plaats je oproep, misschien weet iemand anders waar jij je droombaan kunt vinden.

VA in loondienst – Dream big or go home!

Ik geloof in de toekomst van assistants. Directie, managers en ondernemers kunnen niet zonder assistants. Momenteel zie je een trend dat veel secretaresses starten als Virtual Assistant. Daar ligt een enorme markt open! Maar, ik geloof ook dat niet iedereen als ondernemer, als zelfstandige wil starten.

Dus weet je wat zo gaaf is; er komen VA banen in loondienst.

Mijn droom is om een VA Company op te richten, waarbij ambitieuze secretaresses, met passie voor hun vak aan de slag kunnen als VA in loondienst. Zodat jij kunt meegroeien in jouw droombaan en wij samen heel veel directies, managers en ondernemers kunnen ondersteunen.

First things first

Maar nu, first things first. In 2018 ga ik de site lanceren. Ik neem je graag mee in de reis hier naar toe. Volg mij op LinkedIn, Facebook en Instagram. Dan houd ik je op de hoogte!

Heb je vragen? Let me know!

Samen gaan we jouw uitdagende, toekomstbestendige droombaan creeren!